Pomorci

Ne, najava nije potrebna, dovoljno je doći u ordinaciju između 8,00 i 9,00h ujutro, natašte i pregled će biti obavljen do 12.00h, bez obzira o kojoj zastavi ili kompaniji se radi.

Identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu, putovnicu ili pomorsku knjižicu) a za ukrcaj na Cruisere i karton cijepljenja.

Da dovoljna je preslika. Zahvaljujući dobrom sustavu obaveznih cijepljenja, naša populacija je dobro procijepljena pa za naše pomorce, strane kompanije prihvaćaju i presliku.

Mi ćemo vas cijepiti ili vam testirati krv na antitijela kojima se dokazuje procijepljenost ili prebolijevanje bolesti, te vam izdati i karton cijepljenja.

Ne, ne možemo vas cijepiti protiv Žute groznice – za to ćete morati otići u Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Krešimirova 52, koji je jedini ovlašten za to cijepljenje. Po Međunarodnom zdravstvenom pravilniku (IHR), svaka međunarodna luka mora imati instituciju u kojoj se vrši to cijepljenje i izdaje „Žuta knjižica“. Oni će vas cijepiti bez najave a cijena tog cjepiva je oko 320 kn.

Uključuje kompletan pregled i laboratorijske pretrage u sklad s hrvatskim zakonom usklađenim s STCW i MLC 2006 konvencijom, te dodatne pretrage i preglede ako ih kompanija traži.

Ne, ne trebate: ako je u pregledu za vašu kompaniju sadržano sve što čini standard pregleda za našu matrikulu – ne trebate, ali nam na početku pregleda trebate reći da vam treba i pregled za matrikulu pa će vas pregledati i naš specijalista medicine rada ovlašten za taj pregled.

Da, možete ga dobiti ako ste pregled napravili kod nas i ako je standard pregleda isti, tj. ako nisu potrebne dodatne pretrage ali na tom certifikatu datumi će biti isti kao na dokumentu s kojeg se radi prijepis.

Ne, ne možete. Naš pregled za matrikulu radi se po hrvatskom zakonu koji propisuje sadržaj pregleda i obrazac certifikata. Zato je važno da nam na početku pregleda kažete da vam treba i pregled za našu matrikulu.

Ne, ako je prošlo više od mjesec dana, ne možete. Pregled za hrvatsku matrikulu radi se po našim zakonima i to nije moguće. U tom slučaju morati ćete napraviti novi pregled s novim laboratorijskim nalazima. U svakom slučaju treba  vas pregledati naš specijalista medicine rada ovlašten za taj pregled.

Offshore

Ne, nije – taj pregled se radi po OGUK standardu a ne po standardima STCW i MLC 2006 konvencije

Radnici na „drill shipovima“ u pravilu se smatraju pomorcima i treba im dvogodišnja obnova pregleda u skladu s STCW / MLC2006 konvencijom.

Da, možete, mi smo jedina ustanova u Hrvatskoj od CAA ovlaštena od za taj pregled.

Ne, ako istovremeno radite i OGUK pregled.

Ronioci

Da ovlašteni smo i za te preglede.

Pregledi za radnike

Da, za njih je potrebna narudžba na telefon 313323. Prethodno s nama morate sklopiti ugovor o obavljanju tih poslova. Prijavu možete naći na našim stranicama.

Da, za njih je neophodna ispunjena uputnica poslodavca (Obrazac RA 1) na kojoj su specificirani poslovi koje radnik obavlja.

Za prethodni pregled plaća te pregled nama a nakon toga ga možete refundirati kod HZZOa. Za periodički pregled zaposlenika ne plaće ništa i mi ispostavljamo račun HZZOu.

Ako uputnica nije pravilno ispunjena ili ako je na njoj naknadno dopisivano, HZZO je neće uvažiti i pregled ćete morati platiti. Također ako radnika pošaljete na pregled nakon propisanog roka koji stoji na njegovoj svjedodžbi o radnoj sposobnosti.

U slučaju bolovanja, korištenja rodiljnog dopusta ili elementarnih nepogoda, pregled se može obaviti s prestankom tih okolnosti i troškove snosi HZZO.

Možete, ali najviše 30 dana prije upisanog datuma obveznog kontrolnog pregleda.

Vozači, oružje, upis u škole

Nije, dovoljno je da dođete između 8,00 i 9,00 h ujutro.

Nije, dovoljno je da dođete između 9,30 i 14,00h s potvrdom vašeg liječnika o preboljenim bolestima.

Ne, oni zbog vađenja krvi moraju doći između 8,00 i 9,00 h ujutro, također s potvrdom svoga liječnika.

Nije, ali te preglede radimo samo utorkom jer je u pregledu potrebno i sudjelovanje psihijatra. I za te preglede potrebno je doći između 8,00 i 9,00 h ujutro s potvrdom svog liječnika.